Asuminen meillä on sujuvaa. Asukkaalle-sivulle on kerätty tietoa, jota tarvitset asumisen aikana ja ohjeita esimerkiksi asunnon vaihdon tullessa eteen.

Asukkaan muistilista

Asunnon siisteys

Vuokralainen on vastuussa vuokraamansa asunnon kunnon ylläpitämisestä. Tähän kuuluu muun muassa pintojen säännöllinen puhdistus, parvekkeen tai pation siisteyden ylläpitäminen, poistoilmaventtiilien säännöllinen imurointi sekä liesituulettimen suodattimen ja lattiakaivojen säännöllinen pesu. Tarkemmin vuokranantajan ja vuokralaisen vastuunjako on eritelty vastuunjakotaulukossa, joka löytyy talokohtaiselta asukassivulta

Autopaikat

Mikäli taloyhtiössä on mahdollisuus autopaikan tai varaston vuokraamiseen, lisätään ne uuteen vuokrasopimukseen sopimuksen laadinnan yhteydessä tai olemassaolevaan sopimukseen sopimusmuutoksella. Voit aina olla yhteydessä toimistoomme ja kysyä autopaikan tai varastotilan mahdollisuudesta.

Pesukoneen asennus

Huomioithan, että astianpesukoneen saa asentaa vain valtuutetun huoltoliikkeen työntekijä. Konetta ei saa asentaa esimerkiksi itse. Mahdollisen vuototilanteen sattuessa vuokralaisen tulee pystyä esittää dokumentti koneen asennuksesta.

Huoltoyhtiöt

Vikailmoitukset

Huoltopyynnöt tehdään kaikista vuokra-asunnoista keskitetysti yhden osoitteen kautta palvelupyynto.turkuasunnot.fi.

Huoltopyynnön voi tehdä esimerkiksi tilanteissa, jos huomaat ikkunan vuotavan tai tiivisteiden olevan rikki, hana vuotaa tai viemäri on tukossa.

Muuttoilmoitukset

Muuttoilmoitus tulee tehdä huoltoyhtiölle sekä sisään- että poismuuttaessa. Ilmoituksen avulla huoltoyhtiö saa tiedon asukkaan nimen vaihtamisesta oveen. Muuttoilmoitus tehdään aina muuttoilmoituslomakkeella talokohtaisesti.

Talokohtaisille sivuille pääset alta:

Asunnon irtisanominen

Joskus tulee tarve muuttamiselle, oli kyse sitten nykyisten neliöiden jäädessä pieneksi tai suureksi – tai esimerkiksi paikkakunnan vaihto, silloin tulee huomioida vuokrasopimusten irtisanomisajat. Yleisenä käytäntönä meillä on, että asunnon vuokrasopimuksen voi irtisanoa päättymään aikaisintaan 12 kuukauden kututtua sen solmimisesta. Mikäli sopimus ei ole enää määräaikainen, irtisanomisaika on yleensä yksi kalenterikuukausi.

Helpoiten sinua vuokralaisena koskevat ehdot löytyvät voimassaolevasta vuokrasopimuksestasi.

Irtisanominen tehdään kirjallisesti verkkosivuiltamme löytyvällä lomakkeella. Muista kirjata selkeästi ilmoituksessasi, mistä päivästä lähtien irtisanot sopimuksen ja mitä asuntoa irtisanomisilmoitus koskee.

En löydä vuokrasopimustani, mitä teen?

Mikäli nykyinen vuokrasopimuksesi on kadoksissa, voit olla yhteydessä toimistoon. Yhteystiedot löydät täältä.

Asunnon vaihtaminen

Voit vaihtaa asuntoa myös Turku Asuntojen omistamaan toiseen asuntoon. Ymmärrämme, että muuttamisesta tulee aina ylimääräisiä kustannuksia ja haluammekin tukea vuokralaisiamme mahdollisuuksien mukaan, sekä keventää muuttostressiä. Tällaiset asiat ovat muun muassa päällekkäisten vuokrien välttäminen sekä joustaminen irtisanomisehdoissa.

Ole yhteydessä toimistoomme, mikäli haluat vaihtaa asuntoa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikäli et löytänyt vastausta tältä sivulta kysymykseesi, tutustu ukk-osioon. Tarvittaessa voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla.