fbpx
Ukk eli usein kysyttyä -sivulle on koottu yleisimpiä kysymyksiä asunnon vuokraamiseen liittyen, esimerkiksi kuka voi vuokrata asunnon ja miten vuokrausprosessi etenee. Mikäli et löydä tältä sivulta vastausta mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin, voit aina olla yhteydessä toimistoomme.
UKK – Usein kysytyt kysymykset

Asunnon hakeminen ja vuokraaminen

Kuka tahansa asukas, joka soveltuu osaksi meidän viihtyisiä ja rauhallisia asuntoyhteisöjä. Lisäksi edellytämme lähtökohtaisesti, että hakijalla on luottotiedot kunnossa. Asuntoihin ei kohdistu tulo- tai varallisuusrajoituksia.

 1. Vuokraus lähtee liikkeelle kiinnostuneen asukkaan yhteydenotosta. Uudiskohteen markkinoinnin alkuvaiheessa on erillinen hakujakso, josta ilmoitamme erikseen kohteen sivuilla. Toivomme ensisijaisesti, että valmiit asunnot vuokrataan vasta asuntonäytön jälkeen, jotta vältymme ikäviltä yllätyksiltä puolin ja toisin.
 2. Mikäli samasta asunnosta on useampi kiinnostunut, niin kerromme siitä avoimesti kaikille kiinnostuneille ja annamme selkeän määräpäivän, jolloin oma kiinnostus tulee viimeistään ilmaista, jotta tulee huomioiduksi asukasvalintaa tehtäessä.
 3. Kun vuokralainen on tehnyt asuntovalinnan ja asukas on hyväksytty mm. luottotietojen tarkastuksen jälkeen, niin lähetämme vuokrasopimuksen sähköisesti allekirjoitettavaksi.
 1. Toivomme ensisijaisesti, että valmiit asunnot vuokrataan vasta asuntonäytön jälkeen, jotta vältymme ikäviltä yllätyksiltä puolin ja toisin.
 2. Uudiskohteissa järjestämme näyttöjä ennalta ilmoitetusti malliasunnoissa.
 1. Vuokrasopimuksen allekirjoituksen jälkeen lähetämme vuokravakuudesta laskun vuokralaiselle sähköpostiin. Vakuuslaskun eräpäivä on normaalisti hieman ennen suunniteltua asunnon luovutusta.
 2. Asunnon luovutuksen lähestyessä otamme sinuun yhteyttä sopiaksemme tavan ja ajankohdan huoneiston avainten luovutukselle. Vuokravakuuden suorituksen tulee näkyä meillä tai maksusta tulee esittää kuitti ennen avainten luovutusta. Lisäksi huoneiston luovutukseen mennessä tulee esittää todistus laajasta kotivakuutuksesta.

Vuokranantaja laskuttaa vuokran lisäksi vesimaksua henkilömäärän mukaan ja uudiskohteissa vesimaksuun tehdään kulutukseen perustuva tasauslaskutus kulloinkin voimassa olevan veden yksikköhinnan mukaan.

Vesimaksun lisäksi muita asumisen kuluja on muun muassa sähkö, jonka sähköyhtiö laskuttaa suoraan asukkaalta omalla sopimuksella. Myös kotivakuutus katsotaan asumiseen kuuluvaksi kuluksi, vaikka se yleensä maksetaan vuosittain tai muutaman kerran vuodessa.

Kyllä. Laaja kotivakuutus on edellytys asunnon vuokraamiselle. Huoneiston luovutukseen mennessä meille tulee esittää todistus laajasta kotivakuutuksesta.

Lemmikit ovat kohteissamme lähtökohtaisesti tervetulleita, mutta ne käsitellään aina tapauskohtaisesti. Riippumatta hyväksynnästä, niin vuokralainen on kaikelta osin täysimääräisesti vastuussa omien tai vierailevien lemmikkien aiheuttamista vahingoista asunnolle, eikä sitä voida tulkita asunnon normaaliksi kulumiseksi.

 1. Vuokrasopimus tulee olla sekä vuokranantajan että vuokralaisen osalta allekirjoitettu.
 2. Huolehdithan, että sinulla on voimassaoleva laaja kotivakuutus.
 3. Vakuus tulee olla maksettu.
 4. Huoltoyhtiölle tulee tehdä muuttoilmoitus. Katso talosivulta oman talosi huoltoyhtiön tiedot turkuasunnot.fi/kodit
UKK – Usein kysytyt kysymykset

Asumisen aikana

Vuokralaisen ja vuokranantajan vastuut on lueteltu vastuunjakotaulukossa. Vastuunjakotaulukko löytyy kotikohtaisesta asuntokansiosta, sekä sähköisesti asukassivuilta.

Varastot ja autopaikat lisätään vuokrasopimukseen sopimusmuutoksella. Olethan siis yhteydessä toimistoomme.

Lähtokohtaisesti kannustamme avoimeen ja ystävälliseen palautteenantoon. Mikäli suora palaute naapurillesi ei kuitenkaan mene perille ja häiriköinti jatkuu, voit olla yhteydessä toimistoomme.

Kaikki Turku Asuntojen talot ovat savuttomia, eikä näin ollen parvekkeilla tai terasseilla saa tupakoida.

Huoltopyynnöt tehdään huoltoyhtiölle sähköisesti. Kaikki huoltopyynnöt tehdään sähköisesti palvelupyynto.turkuasunnot.fi

UKK – Usein kysytyt kysymykset

Asunnon vaihto ja irtisanominen

Mikäli löydät itsellesi paremmin sopivan kodin vapaana olevista kohteistamme, voit lähettää nettisivujen kautta siihen asuntohakemuksen tai soittaa suoraan toimistollemme.

Määräaikaisissa sopimuksissa, lähtökohtaisesti ensimmäisen vuoden sitoutuminen koskee myös asunnon vaihtoa Turku Asuntojen kohteiden välillä. Olemme kuitenkin valmiita neuvottelemaan asiasta tapauskohtaisesti esim. tilanteissa, joissa on tapahtunut muutoksia perhesuhteissa. 

Asuntoa vaihtaessa emme peri vuokraa kahdesta asunnosta samaan aikaan, vaan voimme sopia maksumuutokset tapauskohtaisesti muuttopäivien mukaan.

Asunnon irtisanominen tehdään aina kirjallisesti verkkosivuiltamme löytyvällä lomakkeella (linkki). Merkitse irtisanomisilmoituksessasi selkeästi, mistä päivämäärästä alkaen irtisanot sopimuksen ja mitä asuntoa irtisanomisesi koskee. Irtisanomisaika on meillä lähtökohtaisesti kalenterikuukausi, mutta tarkistathan asian omasta vuokrasopimuksestasi. Esimerkiksi jos irtisanot vuokrasopimuksen 1.7, niin asunnon irtisanomiskuukausi on tällöin elokuu.

Muuttosiivoukseen kuuluu asunnon perusteellinen puhdistus, jotta seuraava asukas pääsee siivouksetta sisään. Muuttosiivousohjeet toimitetaan sinulle asunnon irtisanomisen vahvistuksen yhteydessä. Sähköisesti ohjeet ovat luettavissa asukassivulta.