fbpx
Löydä sinulle sopiva vuokra-asunto Turusta. Tältä sivulta löytyy hakijalle tärkeitä tietoja vuokra-asumiseen liittyen ja tarvittavista toimenpiteistä ennen muuttoa uuteen asuntoon.

Tutustu koteihin

Asuntomme sijaitsevat kaikki Turun keskustan tuntumassa, hyvien kulkuyhteyksien ja palvelujen varrella. Vapaat asunnot löytyvät listattuna nettisivuiltamme. Tilanne elää jatkuvasti, joten mikäli juuri nyt et löydä tarkoituksiisi sopivaa vapaata asuntoa meiltä, voit myös jäädä asuntojonoon.

Asunnon hakeminen

Löytäessäsi tarpeisiin sopivan kodin, voit sopia siitä kanssamme esittelyn. Uudiskohteissa esittelyajat ilmoitetaan erikseen asuntojen valmistumisen edetessä ja toteutetaan yleensä ryhmänäyttöinä.

Asuntoihin haetaan vuokralaiseksi lomakkeella, jossa täytetään vuokralaisen perustiedot sekä haettava koti, ja tieto kenen kanssa mahdollisesti asuntoa haetaan. Mikäli sinulla on lemmikki, täytetään lomakkeeseen myös sen perustiedot. Ennen asukasvalintaa tarkastamme kaikilta hakijoilta luottotiedot.

Vuokrasopimus

Mikäli olet päättänyt vuokrata asunnon ja ilmoittanut siitä meille, solmimme kanssasi vuokrasopimuksen. Asunnon vuokrasopimus on sekä vuokraajaa että vuokranantajaa suojeleva sopimus yhteisistä pelisäännöistä.

Sopimuksesta ilmenee vuokrattavan asunnon perustiedot, vuokraajan ja vuokranantajan tiedot sekä yleset ehdot, jotka koskevat esimerkiksi vuokrasopimuksen päättämistä.

Takuuvuokra

Takuuvuokra on meillä yleisesti kahden kuukauden vuokraa vastaava summa. Vakuus laskutetaan vuokralaiselta ennen avainten luovutusta.

Yksin vai kaksin?

Mikäli muutat asuntoon toisen täysi-ikäisen henkilön, esimerkiksi puolisosi kanssa, tulee vuokrasopimus tehdä yhteisesti molempien nimiin. Mikäli vuokrasopimuksen voimassaolon aikana toinen teistä muuttaa joko sisään tai ulos, tehdään sopimusmuutokset vastaamaan voimassa olevaa tilannetta.

Taloyhtiön säännöt

Ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista, on hyvä tutustua taloyhtiön sääntöihin. Säännöt koskevat kaikkia vuokralaisia ja ne velvoittavat vuokralaista koko vuokraussuhteen ajan. Säännöt on laadittu talokohtaisesti ja löytyvät aina liitteenä vuokrasopimuksesta. Oman talosi tärkeät dokumentit löytyvät sähköisesti myös asukassivulta.

Ennen muuttoa

Kun asunnon takuuvuokra on maksettu ja vuokrasopimus allekirjoitettu, voi alkaa suunnitella varsinaista muuttoa. On kuitenkin vielä muutama asia, jotka on hyvä olla valmiina ennen tavaroiden siirtelyä.

Muuttoilmoitus

Huolehti, että olet tehnyt muuttoilmoituksen Postille sekä Digi- ja väestötietovirastolle ajoissa. Näin myös postitse tulevat kirjeet löytävät perille uuteen kotiin. Ilmoitathan myös huoltoyhtiölle muuttopäiväsi sekä sisään muuttavien nimet, jotka halutaan nimetä kodin postiluukkuun.

Tee muuttoilmoitus myös oman talosi huoltoyhtiölle. Näin huoltoyhtiö tietää vaihtaa oveesi oikean sukunimen.

Sähkösopimus

Vuokralainen solmii asuntoonsa oman sähkösopimuksen. Huolehdi siis, että sähkösopimuksesi on voimassa ennen muuttopäivää, ettei sähköt katkea kesken kaiken.

Kotivakuutus

Vuokralainen on velvollinen ottamaan laajan kotivakuutuksen vuokraamaansa asuntoon. Vakuutuksen tulee olla voimassa koko vuokraussuhteen ajan. Mikäli olet epävarma vakuutuksen valitsemisesta tai et pääse yksin eteenpäin, ole yhteydessä toimistoomme.