Kurkistus Tehtaanpihan Wauhdin materiaalivalintoihin

Tehtaanpihan Wauhti etenee suunnitellussa aikataulussa Woiman naapuritontilla. Asuntojen kalusteasennukset ovat käynnissä ja kokosimme tänne katsauksen Wauhtiin valikoiduista pintamateriaaleista.

Turussa, Helsingintien varrella sijaitsevalla tontilla ensimmäisen uuden asuintalomme Tehtaanpihan Woiman asukkaiden kotitaival on lähtenyt hyvin käyntiin kesästä ja talo on nyt täynnä. Naapuritontilla aherretaan seuraavan vuokratalon, Wauhdin kanssa ja sen on määrä valmistua keväällä 2024. Asuntojen vuokraus aloitellaan alkuvuodesta.

Wauhdin sisustuksen on suunnitellut Woiman tapaan turkulainen Suunnittelutoimisto Neliömetrin Jenni Haaslahti. Yhtäläisiä suunnittelun elementtejä tulee näkymään molemmissa taloissa ja etenkin yleiset tilat, kuten käytävät ja portaat noudattavat samaa sisustuksellista linjaa. Käytävien alakatto on tummaa akustoivaa levyä ja siihen on upotettu led-valaistus. Lattiassa jatkaa sama betoninharmaa sävy ja portaikon värinä toimii valkoinen taitettuna rouhealla mustaharmaalla murskekuviolla.

Tummaan alakattoon on upotettu led-valaistus.
Yleiset tilat noudattavat samaa sisustuksellista linjaa kuin Woimassa.

Asuntojen tyylit vaihtelevat kerroksittain

Niin Woiman kuin Wauhdinkin osalta asuntojen pintamateriaalien sisustustyylit vaihtelevat kerroksittain. Joka toinen kerros on toteutettu valkoisella teemalla ja joka toinen mustalla teemalla.

Keittiöt

Valkoisen teeman keittiöissä keittiön kaapit sekä välitilan levy ovat valkoiset. Mausteena keittiöissä toimivat kuitenkin kokomustat laadukkaat kodinkoneet sekä musta 12 mm paksu työtaso, allas sekä hana. Allas on materiaaliltaan mattamustaa komposiittia ja myös hana on mattamusta. Keittiön välitilan valaistuksena toimii kaapistojen alle asennettu led-valonauha.

Mustan keittiön värit ovat kiepsautettu toisin päin, joten keittiön kaapit ovat mustat ja välitila sekä taso valkoinen. Tässäkin teemassa hana, allas sekä kodinkoneet ovat kokomustat.

Kaapistojen yläosissa ei ole ulkoisia vetimiä. Alakaapistoihin asennetaan kuitenkinn huomaamattomat listavetimet, samassa värissä oven kanssa. Lattiat kaikissa asunnoissa toteutetaan saman sävyisenä, vaaleana tammijäljitelmä-vinyylilankkuna.

Kylpyhuoneet

Kylphuoneissa asunnon teema näkyy lattia- ja seinälaatan värissä, kalusteiden ovissa sekä yksityiskohdissa, kuten pyyhekoukuissa ja wc-paperitelineissä. Valkoisen asunnon laattamateriaalina on käytetty vaalean harmaata hieman strukruroitua 60×60 cm laattaa ja tumman asunnon laatta on keskiharmaa, myöskin kooltaan 60×60 cm. Iso laatta antaa kylpyhuoneelle modernia ilmettä sekä selkeyttää kokonaisuutta.

Kuva Woiman tummasta kylpyhuoneesta. Allaskaluste tulee olemaan Wauhdissa valkoinen.
Kuva Woiman tummasta kylpyhuoneesta. Wauhdin materiaalit tulevat olemaan samanlaiset.

Valkoinen kulmikas allas sekä ajattomat kromiset hanat ja suihkut sekä laadukkaat IDO:n wc-istuimet ovat kaikissa asunnoissa samanlaiset. Molemmin puolin suihkua kääntyvät kirkkaat lasiseinät pitävät kylpyhuoneen kuivana, eikä erikseen asennettavia suihkuverhoja tarvita.