fbpx
Vuokralaistarina Jenni Karsikko

Vuokralaistarina – Jenni Karsikko

Turku Asunnot vuokralaistarina tutustuttaa lukijan vuokralaisten koteihin ja arkeen. Haastattelemme kuukausittain asukkaan, joka asustelee jossakin Turku Asuntojen vuokrakohteessa ja kutsuu meidät kotiinsa käymään. Tänään vuorossa on matkailualalla työskentelevä Jenni, 24.

Turku Asunnot vuokralaistarina tutustuttaa sinut vuokralaisten koteihin ja arkeen. Haastattelemme kuukausittain asukkaan, joka asustelee jossakin Turku Asuntojen vuokrakohteessa ja kutsuu meidät kotiinsa käymään. Tänään vuorossa on matkailualalla työskentelevä Jenni, 24.

Turun keskustaan rakentuneisiin Tehtaanpihan Woiman asuntoihin pääsivät ensimmäiset asukkaat muuttamaan kesäkuussa 2023. Upouusiin kaupunkiasuntoihin muutti tuolloin myös 24-vuotias Jenni, joka päätti tehdä elämässään kuluneen kesän aikana niin asunnon, kuin maisemanvaihdoksen ja muutti Kuopiosta Turkuun. Alun perin Jenni on kotoisin Pyhäjoelta, mutta ennen Turkuun muuttoaan hän asui Kuopiossa neljän ja puolen vuoden ajan.

Mikä sai sinut muuttamaan Turkuun?

”Valmistuttuani Kuopiossa koulusta, minulle tuli tunne, että haluan vaihtaa paikkakuntaa ja Turku oli yksi niistä vaihtoehdoista, joita mietin. Vuosi sitten löysin turkulaisen poikaystävän, joten tänne muuttamiseen tuli vielä erityisen hyvä syy”, Jenni vastaa.

Tällä hetkellä Jennin arkea rytmittää työ matkailualalla, jonka lisäksi hän harrastaa myös lenkkeilyä, kutomista ja lukemista. Lemmikkejäkään ei vielä löydy, mutta nuoren naisen haaveissa olisi lähitulevaisuudessa oma koiranpentu. Myös jatko-opintoja on mietitty.

”Olen kiinnostunut kasvatustieteistä ja ajatuksena on ottaa kevätlukukaudelle avoimen yliopiston kautta muutama kurssi, jonka avulla voisin varmistaa, että onko se juuri sitä mitä haluan lähteä opiskelemaan”, Jenni pohtii.

Vuokra-asuntomarkkinat Turussa ovat laajat ja asuntoa hakeville riittää vaihtoehtoja, melkeinpä ajankohdasta riippumatta. Woiman suurimpia etuja on ehdottomasti sijainti, mutta meitä kiinnostaa, mitä muita asioita vuokralaisemme painottavat asunnon etsinnässä.

”Sijainti oli minullekin tärkeä, kun etsin asuntoa. Otin huomioon keskustan läheisyyden ja tietenkin se, että asuisin lähellä poikaystävääni. Tämän asunnon kohdalla molemmat vaatimukset täyttyvät. Pystyn nopeasti kulkemaan ydinkeskustaan kävellen tai poikaystäväni asunnolle joen toiselle puolelle. Sen lisäksi lähikauppa on ihan vieressä sekä lähistöltä kulkee kauniita lenkkipolkuja”, hän summaa.

Jenni alkoi katsella Turun vuokra-asuntomarkkinoita muutama kuukausi ennen toivottua muuttopäivää ja vertaili sijainnin lisäksi myös asuntojen kuntoa ja hintatasoa. Tärkeää oli tietysti myös se, että asunto oli vapaa oikeaan aikaan, sillä muuttomatka oli pitkä.

Mitkä sitten ovat ne asiat, joista vuokra-asunnossa pystyy joustamaan, mikäli tarve sen vaatii?

”Pystyn joustamaan eniten asunnon neliömäärästä. Olen asunut pienissä asunnoissa, enkä ole ikinä kokenut, että tarvitsisin paljon tilaa”, hän vastaa.

Lopuksi haluamme vielä tietää, mitä koti merkitsee sinulle?

”Olen koti-ihminen ja minulle on tärkeää, että pidän asunnostani ja sen sisustuksesta. Ennen muuttoa tiesin haluavani muutaman uuden huonekalun, kuten ruokapöydän, jota ilman olin ollut neljä ja puoli vuotta – joten aloin suunnittelemaan sisustusta hyvissä ajoin. Muuttopäivänä minulla oli siis valmiina kaikki huonekalut sekä niiden paikat, joten sain nopeasti tavarat paikoilleen ja asetuttua taloksi”, Jenni kiteyttää.