Vuokralaistarina – Juska

Turku Asunnot vuokralaistarina tutustuttaa sinut vuokralaisten koteihin ja arkeen. Haastattelemme kuukausittain asukkaan, joka asustelee jossakin Turku Asuntojen vuokrakohteessa ja kutsuu meidät kotiinsa käymään. Tänään vuorossa on ajoneuvotekniikan insinööriksi opiskeleva Juska.

Turku Asunnot vuokralaistarina tutustuttaa sinut Turku Asuntojen vuokralaisten koteihin ja arkeen. Haastattelemme kuukausittain asukkaan, joka asustelee jossakin Turku Asuntojen vuokrakohteessa ja kutsuu meidät kotiinsa käymään. Tänään vuorossa on ajoneuvotekniikan insinööriksi opiskeleva Juska.

Tehtaanpihan Woimassa Turun keskustan kupeessa kohta jo vuoden asustellut Juska on turkulaistunut helsinkiläinen, joka löysi kodin vastavalmistuneesta talosta viime kesänä ja asunnoksi valikoitui kuudennen kerroksen hiekan värisellä teemalla sisustettu yksiö. Koti merkitsee Juskalle omaa rauhaa ja paikkaa, johon on mukava tulla pitkän päivän jälkeen.

”Kodista mielestäni näkee, millainen persoona siellä asuu, esimerkiksi miten asunto on sisustettu ja millaista tunnelmaa luo ympärilleen jokapäiväiseen elämään”, Juska sanoo.

Miehen toi Turkuun opiskelut kaksi vuotta sitten – Juska opiskelee ajoneuvotekniikan insinööriksi Turun Ammattikorkeakoulussa. Opintoja on jäljellä vielä pari vuotta, jonka jälkeen hänellä on haaveena palailla takaisin Helsingin seudulle ja hankkia oma asunto.

Vuokra-asuminen on Juskan mielestä hyvä ja lähes ainoa vaihtoehto opiskelijalle, joka asuu tilapäisesti opintojen vuoksi toisaalla.

Opintojen lisäksi miehen aika kuluu kuntosalilla sekä lenkkipolulla ja kavereiden kanssa aikaa viettäessä, milloin minkäkin aktiviteetin parissa. Kodin sijainti saa kiitosta.

”Asunto on sijainnin kannalta hyvällä paikalla. Ruokakauppa on lähellä, kouluun ei ole kovin pitkä matka kävellen sekä myös urheilumahdollisuudet löytyvät sopivan matkan päästä”, Juska kiittelee.

Vuokra-asuntoprosessi meni Juskan osalta sujuvasti. Tärkeimpiä kriteerejä, joita hän painotti asuntohaussa olivat käytännölliset tilaratkaisut, uudet pinnat ja yleinen tunnelma, joista esimerkeiksi hän kertoo olevan muun muassa Woiman asunnoista löytyvät sadesuihkut ja led-valopeilit, isona plussana toimi myös asunnon suuret ikkunat.

”En lähtökohtaisesti haluaisi muuttaa vanhoihin asuntoihin, joten se että Woima oli uudiskohde, merkitsi paljon asunnon valinnassa. Asuntokriteereistä ehkä parveke olisi sellainen, josta voisin joustaa, mutta tässä kodissa siitä ei onneksi tarvinnut”, hän summaa.